+385 1 550 69 04 info@mdmmetal.hr

Orbitalno zavarivanje

Horizontal_orbitalno varjenje 3__orbitalschweißen_mdm

100% kvalitetni i ponovljivi varovi

Postupak orbitalnog zavarivanja nehrđajućih materijala omogućava nam postizanje 100-postotne ponovljivosti kvalitete zavarenog spoja. Oblik korijena i krune te boje zavarenog spoja možemo postići u zahtijevanim tolerancijama – bez jama, udubljenja, izbočina i mjesta koja bi omogućavala razvoj štetnih mikroorganizama. Upravljanje aparatom za orbitalno zavarivanje obavlja se od strane atestiranih zavarivača.

Orbitalno zavarivanje se bazira na TIG postupku, čiji je izvor pulsirajuća struja zavarivanja. Tokom ovog procesa zavarivač nema direktan utjecaj na proces zavarivanja jer je on kontroliran od strane mikroprocesora i odvija se u zatvorenom prostoru koji se naziva glava za zavarivanje. U skladu sa ovim procesom, prije procesa zavarivanja prvo se sastavi program za zavarivanje koji zahtijeva ključne parametre za kompletnu sigurnost. Sam program podešavanja odvija se u skladu sa različitim oblastima kroz koje prolazi volfram elektroda. Promjer cijevi je obično podijeljen na četiri područja u okviru kojih se parametri za zavarivanje razlikuju – sve u cilju postizanja odgovarajuće penetraciju u odnosu na ponašanje rastopa. Različite parametre za zavarivanje prilagođavamo svakom području zasebno.

Tehničke specifikacije:

  • Aparat za zavarivanje: FRONIUS 7x
  • Sertifikati za zavarivanje: EN287-1, PED 97/23/EC, AD 2000 Markblatt HP3
  • Sertifikat kontrole: EN ISO 3834 – part 2
  • Ostali sertifikati: EN 1445, EN 1090-2
  • Ostali preparati za zavarivanje: rotirajući sto za varenje, čeljusti sa posebnim pričvršćivanjem, orbitalne čeljusti...

Nazovite nas, pošaljite upit

Dostupni smo na broj +385 (0)1 550 69 04 svaki radni dan od 8.00-16.00 te Vam stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja i pomoć pri izboru materijala. Pošaljite nam upit preko kontaktnog obrasca ili e-maila, odgovoriti ćemo Vam u što kraćem roku.
Kontaktirajte nas
V spletno trgovino